Puterea Interioară

 


Înțelepții au afirmat încă din cele mai îndepărtate timpuri, că Puterea Interioară a fiecăreia și a fiecăruia dintre noi este Infinită. Au afirmat, că această Resursă Interioară este inepuizabilă, ba mai mult, au afirmat, că pe măsură ce o folosim mai mult, cu atât se va structura mai bine, cu atât se va modela mai mult pe înfăptuirile pe care ni le dorim, pe împlinirea visurilor și a dorințelor noastre. Înțelepții ne-au dăruit din vremi îndepărtate, din vremi cu mult mai îndepărtate decât cele menționate în felurite istorii ale speciei noastre, Calea prin care putem accede, prin care ne putem cunoaște, experimenta și folosi cu Responsabilitate și cu Iubire, Puterea Interioară Infinită aflată în stare latentă în Interiorul fiecăreia și a fiecăruia dintre noi. Ne-au dăruit Calea Înfăptuirii, pe înțelesul nostru, al tuturor. Calea cea mai ușoară. Întrebările apar în chip firesc. Dacă avem Calea la îndemână, atunci de ce în lumea noastră există bogați și săraci, oameni sănătoși și oameni bolnavi, oameni fericiți și oameni nefericiți, de ce unii își împlinesc visurile cu regularitate și alții nu reușesc să înfăptuiască aproape nimic cu toate că aplică metodele unora și altora care au reușit chipurile, de ce unii sunt luptători și alții sunt lași, de ce unii trăiesc prin și în Iubire, Detașare, Pace Interioară, Armonie și Dăruire și alții, în și prin ură, invidie, competiție, furie, gelozie, minciună, instigare la dezbinare și la violență, dorință de dominare, de impunere, în și prin negare de sine și negare a tot ce există și se manifestă, de ce, de ce, de ce...? Ce nu facem toți așa cum ne-au îndrumat Înțelepții Antichității Abisale, pentru a fi fericiți cu toții? Este adevărat ce au rostit Înțelepții s-au și ei s-au înșelat? Calea este Iubirea sau...?

Care este așadar, cea mai ușoară Cale? Înțelepții ne-au îndrumat să luăm aminte la felul în care suntem alcătuiți, la trupul, la mintea și la inima noastră, la Ființa sălășluitoare în inima noastră. Ne-au îndrumat să ne descoperim și să ne cercetăm toate alcătuirile noastre, să ne autocunoaștem, să înțelegem ce suntem, cum suntem și de ce ne manifestăm într-un fel sau altul, în feluritele împrejurări ale vieții, în prezența altor Ființe, fie acestea oameni, animale sau plante. Ne-au rostit cu Iubire, că Autocunoașterea este Calea pe care pășind cu Încredere, vom descoperi Puterea Interioară Infinită existentă în noi. Ne-au îndrumat, ca pentru a reuși să ne autocunoaștem cu adevărat, să ne așezăm mintea în ascultarea inimii noastre. Cu alte cuvinte rostit, să urmăm în fiecare clipă și în orice fel de împrejurare a vieții, Șoapte Inimii, Intuiția. Urmându-ne în fiecare clipă Intuiția, nu vom avea cum să greșim vreodată, nu vom avea cum să facem alegeri care nu sunt în Armonie cu Legile Uni-Versului. Ne-au rostit, că doar Alegerile Intuitive vor activa în Interiorul nostru Puterea Infinită de Înfăptuire. Intuiția ne va conduce întotdeauna către Înfăptuiri Mărețe, către Înfăptuiri cu adevărat folositoare nouă și întregii Vieți aflată în Manifestare, la Pieptul Mamei Pământ.

Înțelepții ne-au îndrumat să ne extindem permanent Cunoașterea, pentru că doar astfel vom putea primi în mintea noastră Daruri de Înțelepciune, pentru că doar astfel vom putea să ființăm în perfectă sănătate, în bună și fericită stare, o perioadă foarte lungă de timp. Ne-au dăruit Adevărul care rostește, că Longevitatea este o alegere. Această alegere nu are nici o legătură cu nimic din ceea ce noi considerăm astăzi, că ar avea vreo legătură. Cu cât Cunoașterea noastră va spori, cu atât mai ferm vom face pentru noi, alegerile aflate în Armonie Deplină cu Legile Firii, cu Legile Vieții, cu Legile Uni-Versului. Longevitatea, Atitudinea noastră și Viața în Armonie cu Firea Înconjurătoare, vor hrăni cu Lumina Ființării, Puterea Interioară Infinită, de Înfăptuire. Detașarea de tot ce nu este în Firea Ființării, va fi apa Vie a Puterii noastre Interioare.

La început, atunci când facem primii pași pe Calea activării și valorificării Potențialului Infinit existent în Interiorul nostru, pe Calea Extinderii Cunoașterii și a Autocunoașterii, pe Calea Experimentării Detașării, atunci când ne așezăm cu Iubire mintea în ascultarea Ființei și începem să facem alegeri doar prin Puterea Intuiției, ni se pare uneori imposibilă cunoașterea și activarea Puterii noastre Infinite de Înfăptuire. Nu știm, că pășind pe Cale, am început deja să cunoaștem și să activăm Puterea noastră interioară. Nu știm încă, ce Uriaș a început să se trezească în noi. Îndoiala este firească până ce pășim cu fermitate pe treapta Încrederii, până ce am ales să pășim pe Calea Înțelepțirii, pentru că ne desprindem cu greu de conceptele, dogmele și sistemele de valori cu și prin care am trăit până de curând. Atunci când urcăm treapta Încrederii, toate îndoielile dispar și suntem pregătiți să pășim pe treapta Certitudinii. Încrederea noastră a evoluat în Certitudine și din acel moment putem înfăptui tot ce alegem să înfăptuim, în acord deplin cu Legile Firii, ale Vieții și ale Uni-Versului. Odată ajunși pe această treaptă a Certitudinii, înțelegem mai mult din Darul pe care l-am primit de la Înțelepții antichității abisale, înțelegem mai mult din Calea pe care ne-au dăruit-o și simțim mai mult din Iubirea lor.

Pe măsură ce vom păși tot mai sus pe Calea noastră, vom cunoaște și vom înțelege tot mai mult din Îndrumările Înțelepților. Prima Îndrumare, primul Cuvânt de Folosință pe care ei ni l-au dăruit a fost și este acela numit, Discreție. Cu alte cuvinte rostit, este în folosul nostru și al celorlalți să nu ne fălim celor din jur cu ceea ce am descoperit în Interiorul nostru, cu ceea ce am înțeles, cu ceea ce dorim să înfăptuim, pentru că fiecare dintre noi se află în acest moment pe treapta sa individuală specifică și putem trezi în mintea celorlalți trăiri nepotrivite, trăiri de invidie, de competiție, uneori chiar de ură. Foarte mulți oameni sunt captivi în concepte, dogme și sisteme de valori diametral opuse cu Calea pe care noi am ales-o, iar polemicile, violențele verbale și fizice nu au făcut vreodată bine cuiva. Fălindu-ne cu realizările noastre interioare și fizice, ne auto-sabotăm Înfăptuirile Mărețe, pentru că trăirile negative ale unora pot umbri, pentru o vreme, Visurile noastre. Este lesne de înțeles, că fiecare om urmează în mod conștient sau prin inducere neștiută, o Cale și că nimeni nu poate afirma, că deține Adevărul Absolut. Respectul pentru opinia celuilalt, este cea mai Folositoare Cale. Respectarea opiniile celorlalți este o dovadă că ne-am detașat de spiritul de competiție. Putem însă împărtăși cu Iubire tot ce am înțeles, tuturor celor dispuși să primească ceea ce am aflat fiecare dintre noi, din Darurile Înțelepților Antichității Abisale.

Paul Buică

Foto: https://pixabay.com

Comentarii

Cele mai citite articole:

Cu sau fără noi..

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară