Cu sau fără noi..

 


Cu sau fără noi, Planeta Pământ va fi aici și peste un miliard de ani. Va călători pe orbita sa circumsolară încă vreo câteva miliarde de ani. Relieful va fi diferit, vor dispărea părți din continente sau continente întregi și vor apărea altele. Munți pe care astăzi îi numi sacri, fluvii și locuri pe care le numi sacre vor dispărea și ele. Deșerturi se vor transforma în jungle care vor musti de viață, iar întinsele câmpii roditoare se vor transforma în stepe ori în pustiuri. Migrația continentelor va continua. Vor fi câteva glaciațiuni severe, extinse, îndelungate și multe altele locale, pe perioade mai lungi și mai scurte. Unele continente se vor acoperi de ghețuri veșnice sau vor fi acoperite de ape. Se vor forma alte mii de insule mai mari și mai mici și alte insule mari și mici vor dispărea sub valuri. Activitatea vulcanică va continua. Câțiva mega-vulcani vor erupe și erupțiile lor vor produce efecte determinante asupra vieții de atunci, de mai multe ori. Vor dispărea în mod natural zeci de mii de specii de animale și de plante și vor apărea altele. Mai mulți asteroizi și comete, vor cădea pe Pământ și vor produce efecte. Dacă am vedea astăzi, Pământul de peste un miliard de ani, probabil că nu îl vom recunoaște vizual, ci doar vom trăi o nostalgie a ceea ce este astăzi.

Timpul și evoluția geologică firească a Pământului va șterge hotarele imaginare create de noi cei de azi și de cei de demult și probabil, că o omenire mai inteligentă decât cea actuală, se va ridica și va primi în Dar această Planetă frumoasă pe care noi toți cei de astăzi, fără excepție, o distrugem cu obstinație, în mod direct sau prin neimplicare, din inconștiență și printr-o pasivitate de neînțeles, altfel decât prin prisma ignoranței ce tinde să se generalizeze. Mințile noastre captive în dogme prostești, în concepte și sisteme de valori nefirești, în încrâncenări stupide de tot felul și în istorii scrise de unii și de alții aflați fiind aceia în slujba unor regi vremelnici, istorii pe care le susținem sau le combatem cu vehemență absurdă, mințile noastre captive în lupte fratricide, în ură, în spirit competitiv, în invidie și în câte altele asemeni, conlucrează la distrugerea speciei noastre. Ieșirea din capcana aceasta în care ne zbatem cu toții la fel ca peștii prinși în năvodul uriaș al unui vas de pescuit oceanic, se poate face doar tăind năvodul ucigaș cu Lumina Cunoașterii, prin Extinderea Cunoașterii și prin creșterea Înțelepciunii noastre.

Neimplicarea în propriile vieți, amânarea alegerii căii care ne va elibera mintea de absolut toate gunoaiele cu care ne-a fost și ne este inoculată permanent, este sinonimă cu acceptarea năvodului în care am fost prinși, fără să înțelegem ce se petrece cu noi. Această acceptare la nesfârșit, prin neimplicare, această ignoranță omniprezentă ce se extinde ca o plagă urât mirositoare, această stare de ignoranță în care ne complăcem din lenea de a alege să pășim cu toții pe calea Extinderii Cunoașterii și a Înțelepțirii, este sfârșitul specie noastre, este extincția omului sau transformarea speciei OM într-o masă amorfă, inconștientă de propria sa existență. Mintea care nu se află în Ascultarea Inimii, naște monștri, iar monștrii aceștia, gândurile monstruoase organizate în concepte și sisteme de valori nefirești, în atitudini nefirești, în acțiuni nefirești, gândurile acestea monstruoase create de mințile noastre, vor devora specia noastră până la ultimul om. Dacă nu ne trezim și nu începem astăzi să reclădim Ființa noastră în Matricea OM, vom dispărea ca specie. În economia Uni-Versului dispariția noastră va fi înregistrată doar ca un experiment eșuat. Atât.

O altă specie se va ridica și va evolua în alte milioane și milioane de ani. Nu va ști nimic despre specia noastră, pentru că timpul va șterge toate urmele trecerii noastre distructive pe Planeta Pământ. După dispariția omenirii actuale, Mama Pământ se va curăța de toate cele nefirești pe care mințile noastre le-a generat zeci de mii de ani, de toate gunoaiele pe care le-am lăsat în urma noastră. Planeta va primi și va ocroti cu Iubire pruncia unei noi specii pornită pe calea evoluției. Într-un fel pe care nu-l cunoaștem, ci doar îl simțim în Ființele noastre, Mama Pământ va îndruma tânăra specie din viitor, să nu repete greșelile pe care le-am făcut noi, greșeli care ne-au împins în genunea extincției. Va îndruma tânăra specie să manifeste o Atitudine în Armonie Deplină cu Firea Înconjurătoare și să urmeze Calea Iubirii, în fiecare clipă și în orice fel de împrejurare. În timp, din acea specie se vor ridica Înțelepți și vor împărtăși Cunoașterea și Omniprezenta Înțelepciune a Firii, tuturor celor care își vor așeza Mintea în Ascultarea Inimii lor, tuturor celor care vor înțelege că Extinderea Cunoașterii este Calea către Înveșnicire, a tuturor celor care vor alege să ființeze în Armonie cu Firea Înconjurătoare.

Fiecare dintre noi este conștient de puterea sa interioară de a alege pe ce cale să pășească în viață. Alegerea este a fiecăruia dintre noi și nu depinde în nici un fel de nimic din ceea ce există și se manifestă în exteriorul nostru. Putem alege sclavia sau libertatea. Libertatea o putem dobândi doar prin Extinderea Cunoașterii, unica metodă de dobândire a unei capacități superioare de înțelegere a tot ce se manifestă în Interiorul nostru și în Firea Înconjurătoare. Această capacitatea înaltă de înțelegere a fost numită Înțelepciune. Înțelepciunea înseamnă în primul rând Disciplină Interioară. Prin Disciplină Interioară, prin așezarea cu Iubire și cu Cunoaștere a Minții în Ascultarea Inimii, ne putem valorifica Potențialul Infinit cu care ne-am născut fiecare dintre noi, ne putem cunoaște și valorifica Puterea Interioară și accesa Puterea Infinită a Eterului. Putem trăi Libertatea Interioară Absolută. Prin Disciplină Interioară putem păși pe calea Dezvoltării Individuale. Alegerea este întotdeauna, a noastră, a fiecăruia dintre noi.


În vremile noastre, vom putea fi prosperi și fericiți cu toții, împreună, doar atunci când toți vom arunca toate gunoaiele mentale care ne bântuie și ne fac să ne urâm unii pe alții în loc să ne iubim, gunoaie mentale care ne fac să trăim cu dinții strânși în loc să ființăm cu brațele deschise, să ne așezăm Mintea în ascultarea Inimii și să trăim prin Inimi, să ne ascultăm Șoaptele Inimii și să ființăm în Armonie, în Pace Interioară și în Iubire. Schimbarea din care putem face parte cu toții, este alegerea interioară care va conduce la schimbarea lumii distopice de astăzi în lumea utopică pe care ne-o dorim, către care tindem în chip firesc. Alegerea noastră interioară va transforma lumea de astăzi într-atât de mult, încât aceasta se va transforma într-o lume a Prosperității tuturor, a ființării În Pace Interioară și Socială a tuturor oamenilor și a tuturor celorlalte Ființe de pe Planetă. În fiecare dintre noi, în Inima fiecăreia și a fiecăruia dintre noi, există Matricea Lumii Firescului. Este asemeni unei Semințe Magice. Dacă îi vom permite să încolțească, să crească și să înflorească și dacă o vom poleniza cu Iubirea noastră, ea ne va dărui Rodul Noii Omeniri acum, aici, la Pieptul Mamei Pământ.

Paul Buică 

 

Foto: https://pixabay.com

Comentarii

Cele mai citite articole:

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară