Calea Conștientizării

 


Dezbinare, Stăpânire și Involuție sau
Armonie, Iubire și Evoluție?

Alegerea este a fiecăreia și a fiecăruia dintre noi. Nimeni nu este atât de mare și de puternic încât să dezbine o întreagă omenire, să o transforme într-o masă amorfă de sclavi și să o ducă la pierzanie și nimeni nu este atât de mic ori neînsemnat încât să nu poată produce efecte benefice în societate, efecte menite să reverbereze peste vremi și să transforme omenirea tuturor suferințelor într-o lume a Bucuriei, a
Păcii Interioare, a Armoniei, a Cunoașterii Extinse, a Înțelepciunii și a Iubirii.

Care este cauza care ne-a făcut vreme de mii de ani și care
ne face și astăzi să trăim cu toții într-o lume în care predomină dezbinarea și sclavia?

Ignoranța este cauza tuturor relelor, pentru că ignoranța generează frica. Să ne amintim, că există o singură frică, frica de moarte, iar frica de moarte generează toate celelalte frici: frica de necunoscut, frica de lucruri inexistente în realitate sau de forțe închipuite, frica de suferințe, frica de foame, de frig, de bătaie, de tortură psihică și fizică, de războaie, frica de singurătate, frica de excludere din zona de confort a coconului pe care ni l-am creat și în care credem că suntem în siguranță, frica de pierdere a agoniselilor, a părinților, a copiilor, a locuinței, a serviciului, a afacerii, a banilor etc. Este o listă infernală care lucrează permanent în mințile noastre, fie că suntem conștienți sau nu de asta. Eliberarea de frici se face doar prin extinderea permanentă a Cunoașterii și implicit, prin Înțelegerea a tot ceea ce se petrece în interiorul nostru, în Mintea noastră și în Firea Înconjurătoare, în lumea în care trăim.

Ignoranța înseamnă vulnerabilitate.

Înseamnă să fim permanent la discreția tuturor rău-intenționaților și a altor ignoranți care profită inconștient de ignoranța noastră, inoculându-ne cu conceptele false, cu sistemele de valori nefirești, cu dogmele absurde, cu informațiile lipsite de cea mai mică urmă de adevăr, cu care la rândul lor au fost inoculați. Acești rău-intenționați care nu sunt conștienți de ceea ce răspândesc, sunt mai primejdioși pentru cei din jurul lor decât toți ceilalți, pentru că înmulțesc ceea ce primesc și pentru că fabrică tot felul de argumente lipsite de orice logică și conținut, argumente de care un om cu o Cunoaștere Extinsă, poate cel mult să zâmbească.

Ignoranța înseamnă vulnerabilitate fizică, psihică, mentală și spirituală. Ignoranța ne face să fim manipulabili, să fim cu o ușurință incredibilă manipulați în toate felurile, de unii care doar cu asta se ocupă și fac profituri materiale din ignoranța noastră și din munca noastră precum și profit de stăpânire asupra cursurilor vieților noastre. Ei nu se auto-numesc manipulatori, pentru că dacă ar face-o, i-am recunoaște după numele auto-atribuit și ne-am feri de ei ca de otrăvuri, ci își spun formatori de opinie, influențatori, analiști de tot felul, ingineri sociali etc. În fapt, sunt doar propagatori de minciuni pentru obținerea unor beneficii directe și indirecte.

Toți acești vânzători de minciuni, ne strecoară în minți tot felul de bazaconii despre orice pentru a-și atinge scopurile lor sau ale altora și a obține de la aceia beneficii colaterale. Ne spun ce este bine să mâncăm, cum să ne îmbrăcăm, cum să ne comportă
m, ce să cumpărăm, în ce să credem orbește, ce este adevărat și ce este fals și multe altele, dar acestea sunt doar informațiile mărunte ca importanță, informații cu care ne împing pe un făgaș periculos către starea în care ni se poate anihila foarte ușor dorința naturală de a ne extinde permanent Cunoașterea, pentru că ei ne spun tot ce avem noi nevoie să știm pentru a fi fericiți, prosperi într-o lume devenită peste noapte prea mică, lume pe care noi nu o mai putem percepe așa cum este, ci așa cum ne spun ei că este. Ne spun că părinții noștri trăiesc prea mult. Mintea ignorantului înghite lejer și această instigare ce poate avea urmări greu de cuantificat.

De fapt, toți acei netrebnici se tem de fiecare om care a avut suficient timp la dispoziție, pentru a-și îmbogăți Cunoașterea, atât de mult încât să le înțeleagă șarlataniile. Vânzătorii de minciuni s-au temut dintotdeauna de oamenii cu o Cunoaștere Extinsă, de Înțelepți. I-au numit în fel și chip și i-au ars pe rug sau i-au făcut să dispară ori de câte ori au reușit să le fabrice unora dintre ei, vreo ipotetică vină. Un Înțelept radiază în jurul său Lumina Cunoașterii și această Lumină are Puterea de a lumina cotloanele și de a demasca orice nu se află în Deplin Acord cu Firea Lucrurilor, cu Ființarea în Adevăr, în Armoni
e, că toți marii Înțelepți ai lumi au fost asasinați sau au scăpat ca prin urechile acului de tentativele de lichidare puse la cale de asasini, este dovada existenței fricii vânzătorilor de minciuni, de toți oamenii care își extind Cunoașterea și Autocunoașterea.

Nu ne întrebăm nici măcar o dată, de unde știu „experții” aceștia apăruți ca ciupercile după ploaie, tot ce ne este nouă de folos și tot ce nu ne este de folos, că nu au stat în prejma vreunui Înțelept nici măcar o secundă și nici nu sunt vreun soi de autodidacți după limbajul ciung pe care îl folosesc. De fapt, nu ne întrebăm nimic, pentru că Logica nu mai figurează de mult timp în programa de învățământ și nici să fim atenți la ce propagă unul sau altul nu mai suntem în stare, pentru că nu am fost învățați să ne cultivăm Atenția și Atenția Alertă. De fapt nu ne mai învață nimeni cum să analizăm orice informație cu
Mintea noastră, ci doar să credem orbește tot ce ne spun cei care sunt la rândul lor hipnotizați și inoculați cu falsuri de către alții, care i-au instruit pe repede-înainte. De fapt, ei habar nu au ce ne este nouă de folos și nici ce nu ne este de folos sau ne este chiar dăunător sau vătămător pe termen mediu și lung, pentru că nici nu sunt interesați de așa ceva. Ei recită aceiași litanie, aceleași informații învățate pe de rost, informații pe care le îmbracă în cuvinte-butoane care au puterea să declanșeze decizii în mințile noastre suave de atâta spălare zilnică.

Ignoranța generează și amplifică ura față de tot ce nu este asemeni cu ceea ce ni s-a inoculat și ni se inoculează permanent în mințile noastre încăpătoare
şi este conformă cu calea spre pierzanie pavată cu vechi și noi bune-intenții. Pe negândite, devenim la rândul nostru experți în tot ceea ce nu cunoaștem și argumentăm stupid cu tot felul de concepte inepte, neviabile, absurde devenind astfel și mai vizibili printre cei asemeni nouă și nu doar printre aceia. Nu înțelegem ce dramă existențială trăim și există riscul să plecăm din această viață fără să înțelegem câtă suferință am produs în mod inconştient în jurul nostru. Suntem violenți în exprimare, pornografici adeseori, abjecți și amenințători, atunci când unii au altă înțelegere a vieții decât a noastră și atunci când afirmă altceva decât poate procesa mintea noastră îndoctrinată cu meticulozitate.

Ignoranța ne face să ne pierdem
Respectul și Buna Cuviință. Ignoranța ne face să fim pătimași, intoleranți, obraznici cu cei din preajma noastră fizică ori virtuală. Ne luptăm toți cu toți pentru tot, adică pentru ceva despre care am auzit în treacăt, că ar fi așa și pe dincolo, pentru ceva pe care nu l-am experimentat direct, pentru că fie s-a petrecut într-un alt timp, într-un alt spațiu, ori într-o altă configurație a lumii, fie pentru este doar o proiecție a unui viitor imprevizibil, improbabil, incognoscibil. Ne luptăm doar virtual, pentru că sunt foarte puțini cei care se pot lupta și fizic pentru un ideal, oricare ar fi acela. Tendințele de înfățișare exterioară și de vid interior pe care le înghițim cu apă, la fel ca pe orice lucru neplăcut care nu prea alunecă pe gât, pentru a nu suferi de sindromul absurd al excluderii, ne-au adus în starea fizică și mentală deplorabilă în care ne aflăm aproape cu toții, tineri, maturi și seniori.

Minte sănătoasă în trup sănătos.

Mintea deține un procesor cu o capacitate infinită de extindere și cu un spațiu de stocare infinit, raportat la cunoștințele noastre actuale.
Mintea este o Minunăție pe care noi, în marea noastră majoritate a cazurilor, o ținem într-o ignoranță desăvârșită prin înfometare de informație. Îmbogățirea zilnică a Cunoașterii este Calea care duce către Înțelepciune.
Trupul nostru este o uzină de o complexitate din care am înțeles până acum foarte puțin. Este o adevărată Galaxie cu trilioane de Celule-Sistem Solar care adăpostesc sute de trilioane de micro-ființe despre care știm astăzi cu mult mai puțin decât foarte puțin. Undeva în această Galaxie-Trup ne aflăm noi, Ființa,
Fenomenul Vieții. Cât știm, despre ce este viața...? Nu știm încă nimic, observăm doar manifestările acestui fenomen și doar în banda îngustă a radiației electromagnetice care este perceptibilă ochilor trupului nostru. În rest, beznă profundă.

Trupul și Mintea noastră nu pot fi separate. Atunci când Mintea se surpă în ignoranță abruptă, în trăiri nefirești, în ură, egoism, concurență absurdă cu semenii și cu Firea Înconjurătoare, în dorință de dominare și în toate celelalte trăiri abjecte care domină lumea noastră, Trupul nostru se îmbolnăvește, luminiscența sa scade progresiv și moare. Astfel, din ignoranță, în loc să trăim sute și mii de ani, plecăm din această lume după doar câteva zeci de ani de la nașterea noastră în Minte-Trup. Extinderea Cunoașterii ne aduce înțelegerea mecanismelor dobândirii Longevității. Am ajuns să nu ne mai dorim să fim longevivi, pentru că și așa, am fi prea mulți pe Pământ. Abominabilă afirmație! Planeta Mamă Pământ are capacitatea de a hrăni sute de miliarde de oameni, fără a afecta în vreun fel viața tuturor celorlalte viețuitoare, cu condiția ca noi, oamenii, să stopăm risipa și distrugerea Mediului Planetar. Este cert că o putem face! De ce nu o facem...? În primul rând din ignoranță și din toate celelalte pe care măria sa ignoranța le ucide în noi.

Cu cât vom trăi mai mult, cu atât mai multă Cunoaștere vom acumula la nivel individual și la nivel colectiv și vom reuși prin
Cunoaștere și prin Tehnologie să creăm Așezări în întregul Sistem Solar și apoi și în alte Sisteme Solare, în Spațiul Interstelar și în Spațiul Intergalactic. Nu vom fi niciodată prea mulți pe Pământ chiar dacă am fi Nemuritori, pentru că tot mai mulți vom alege să mergem pe alte și alte Planete și poate să creăm, atunci când Tehnologia ne-o va permite, Planete asemeni Dragului nostru Pământ. Pentru a ajunge la un asemenea nivel de Evoluție, Calea este una singură cu tot ce ea izvorăște: Extinderea Cunoașterii, Înțelepțirea, Evoluția Individuală, Conștientizarea și Înfăptuirea cu Iubire.

Paul Buică

Foto: https://pixabay.com/

Comentarii

Cele mai citite articole:

Cu sau fără noi..

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară