Un cal în sufrageria ta

 



Fragment din cartea Dă-i Uni-Versului de Lucru!

În ce NU investește deloc Uni-Versul? În Inconstanță. Ai grijă la acest „parametru”! De ce nu investește Uni-Versul, Energie în ceea ce-ți dorești și nu aduce nimic în Manifestare, atunci când Gândurile îți zboară de la o Dorință la alta, atunci când Intenția ta nu este concentrată într-o anume direcție, atunci când nu lucrezi în fiecare zi la Proiectul tău de Viață, la Înfăptuirea Visului tău? Din două motive. Primul, pentru a te proteja de materializarea propriilor Gânduri Haotice. De propria imaturitate și dezordine în gândire. De lipsa Disciplinei Mentale. Al doilea motiv este acesta: dacă ți-ar aduce în Manifestare Dorințele Pasagere cu care cochetezi, ai fi complet nepregătit pentru a le gestiona. Am să-ți dau un exemplu: foarte mulți dintre cei care au câștigat marile premii la jocurile loteriilor de pretutindeni, au ajuns în scurt timp, mai săraci decât erau înainte de a primi sumele respective. La unii, pierderea a fost și mai mare pentru că banii obținuți într-un moment în care nu știau cum să-i folosească, a dus și la destrămarea propriilor familii. Motivul? Erau complet nepregătiți să gestioneze o sumă atât de mare de bani, de zeci de mii de ori mai mare decât salariul pe care îl întindeau de la o chenzină la alta. De ce le-a acordat totuși Uni-Versul această șansă? Pentru că Intenția lor de a câștiga premiul era foarte puternică și era menținută permanent, la maximum de Intensitate. Uneori, zeci de ani la rând, săptămână de săptămână. Toți jucătorii la sistemele loteriilor, se gândesc ce ar face cu banii dacă ar câștiga un mare premiu, dar foarte puțini sunt cei care își construiesc un Proiect în detaliu despre ce investiții concrete ar face. Și cei care fac asta, o fac cu Încredere. Ca și cum banii ar fi deja în contul lor. Uneori, Uni-Versul le penalizează lipsa de preocupare în ce privește Proiectul lor, oferindu-le câștigul ca pe o lecție. Destul de dură uneori... Atitudinea corectă este să lucrezi cu toate resursele tale interioare la propriul Proiect și să nu-ți risipești Energia gândindu-te la metodele prin care Uni-Versul îți pune la dispoziție resursele necesare aducerii acestuia în Manifestare. Dacă vor veni printr-un câștig neașteptat la loto, foarte bine, dacă vor veni altfel, la fel de bine. Nu este treaba ta! Focalizează-ți Atenția doar pe Proiect! Este cea mai bună dovadă că ai înțeles Legile Uni-Versului, iar El, Uni-Versul, va afla în aceiași secundă asta.

Revin la primul motiv pentru care Uni-Versul nu investește în Inconstanță. Ce-ar fi dacă tu, privind la televizor un concurs de echitație, ți-ai spune așa: „ce fain ar fi să am și eu un cal atât de frumos! Chiar îmi doresc un cal. Să fie alb, puternic, prietenos. Să mă plimb călare în fiecare după-amiază.” Dacă Uni-Versul ți-ar aduce în aceiași clipă Dorința în Manifestare, ai primi un cal direct în sufrageria ta de la etajul șapte al blocului în care locuiești... Cum ar fi asta...? L-ai cerut, l-ai primit...! Nici nu mai ai timp să realizezi și să te lauzi cu Miracolul pe care-l trăiești. Acum trebuie să ai grijă de cal. Asta înseamnă fân, mers la păscut, țesălat, rânit covorul și cărat bălegarul. Și nici nu știi cum trebuie să ai grijă de un cal pentru că te-ai născut la oraș și ai crescut pe beton, în spatele blocului... Îi fain că ți s-a împlinit Dorința? Totuși, Dorința ta s-a împlinit! Acum este un Fapt Real. De ce nu ești fericit...!? Norocul nostru că Uni-Versul este Inteligent și dacă nu știai asta, tocmai ai aflat-o. Dacă îți dorești cu adevărat un cal, atunci învață mai întâi tot ce poți despre acest superb și nobil animal. Fă și ceva practică pe la vreo herghelie. Vinde-ți apartamentul de la oraș și ia-ți o casă la țară, dar nu înainte de a ști exact cum îți vei câștiga existența trăind la sat, mai ales, că deşi Acum ești singur și ai grijă doar de tine, tu știi că nu va dura mult până când va trebui să asiguri și existența calului tău. Pentru că tu ești sigur că-l vei avea într-o bună și frumoasă zi. Construiește cu mâinile tale un grajd și într-o minunată zi, vei avea cu siguranță calul tău. De fapt, el nu este al tău în sensul real, ci doar ți-a fost trimis de Uni-Vers pentru ca tu să înveți cum să te porți și cum să comunici nemijlocit cu o Ființă care aparține altei Specii. Calul, Ființa care a ales la rândul său să vină către tine, are o Menire de împlinit, așa cum ai și tu și așa cum are fiecare dintre noi. Mesajul trimis către Uni-Vers a fost în acest caz, clar și constant. Intenția ta a fost intensă. Acțiunile tale au fost logice. Înțelegerea și aplicarea Legilor Uni-Versului a fost cea corectă. Încrederea în Puterea Uni-Versului a fost totală. Uni-Versul a dat „verde” și Energia Împlinirii s-a manifestat în felul în care ți-ai dorit. E limpede Acum? Poți aplica Metoda Corectă, oricărei Dorințe și ori de câte ori o vei aplica, vei trăi Împlinirea. Fii constant în ceea ce îți dorești și învață totul despre Obiectul Dorinței tale!

O altă cauză a neîmplinirii Dorințelor, este aceea că ele... nu există. Poate părea ciudat, dar privește în jur și mai cu seamă, ascultă ce spun oamenii. Ori sunt blazați, ori se vaietă, ori își pun tot felul de bariere. Cei mai mulți își hrănesc cu obstinație ceea ce numim de regulă, „Corpul de Suferință”. Amintește-ți că pe lângă Bio-Câmpurile Energetice pe care le știm sau despre care am citit câte ceva, există un Bio-Câmp care crește continuu hrănindu-se cu Energiile Gândurilor noastre auto-distructive. Mintea noastră are un adevărat „talent” de a stârni mila celorlalți, prin văicăreală. Foarte mulți oameni „performează” pe această coordonată. Dorindu-și conștient sau inconștient să devină „obiectul” milei celorlalți pentru a obține puțină Atenție din partea lor, obțin după un pic de antrenament acest efect. Apoi, văicăreala devine un mod de Viață. Practic, stabilesc la nivel subtil, un cordon energetic prin care absorb din energia celor miloși, Energia necesară pentru a compensa lipsa acesteia din propriul Sistem și pentru a obține astfel un bilanț energetic pozitiv. Așa cum am spus, cei care aleg acest mod de Viață, o fac fie conștient, fie inconștient. O mai fac și atunci când vor să obțină o poziție privilegiată în ierarhia valorică a cuiva, în raport cu o altă persoană. Poți observa acest fenomen distructiv, atunci când oamenii bârfesc. Atunci când vor chiar în Interiorul unei Familii, să obțină Atenția unuia dintre membri, în defavoarea celui de al treilea. În general, când vor să obțină un avantaj emoțional. Bârfa, a ajuns să fie un fel de... sport internațional. A fost posibilă dezvoltarea acesteia, în absența tot mai evidentă a unui Sistem Educațional Natural, în acord cu Legile Uni-Versului. În absența Culturii. Când nu știi să vorbești inteligent, când nu ai subiecte folositoare, când nu manifești Respect pentru nimic pentru că nerespectându-te pe tine însuți, nu știi ce este Respectul și ca atare, nu-l poți manifesta, atunci bârfești. Bârfești totul și pe toți. Nimic nu scapă torentului de bârfă care izvorăște asemenea un torent de noroi din Mintea ta umbrită.

În situația dată, este clar că nu te poți aștepta ca Uni-Versul să-ți împlinească vreo Dorință, chiar dacă, să spunem că ai avea vreuna benefică ție, alta decât aceea deloc benefică, de a te poziționa mai bine în Mintea și în Inima unei persoane, decât cel sau decât cea cu care tu crezi că te afli în competiție. Poți avea surpriza să constați la un moment dat, că doar tu te poziționezi în competiție, că cel sau cea pe care îl consideri competitor sau o consideri competitoare, nici nu se gândește la așa ceva. Poți afla mai târziu asta și... vei trăi penibilul. Este „recompensa” ta. Poți încheia în acea clipă tot procesul tânguielilor și poți porni să-ți împlinești Dorințe Folositoare sau poți să rămâi toată Viața în propria-ți capcană a hrănirii Corpului de Suferință. Este alegerea ta și Uni-Versul ți-o respectă, dar ține minte: ai irosit Timp și Energie pentru o cauză inexistentă altundeva decât în Mintea ta lipsită de Cunoaștere! Văicăreala cu scop și/sau văicăreala fără scop și bârfa au același efect: pierderea resurselor și îndepărtarea momentului în care vei putea dobândi Prosperitatea. Este și o lipsă totală de Respect și de Iubire de Sine. Cu cât „Corpul de Suferință” (eu i-aș spune de Văicăreală) este mai mare și mai dens cu atât ești mai departe de împlinirea propriului Vis, iar Lumina îl va străbate tot mai greu, până ce va ajunge să nu-l mai poată străbate deloc.

Unii oameni, pur și simplu nu mai au Dorințe. Nici nu-ți vine să crezi că nu-și mai doresc nimic. Uni-Versul citește această stare și ca atare, nu trimite nimic în direcția lor spre aducere în Manifestare, nici măcar ceva din cele ce și-au dorit odată, demult. Foarte mulți din această categorie sunt pensionari. Odată cu încheierea activității profesionale, au rămas parcă fără Scop în Viață. Aceasta este o mare eroare care se produce în Gândirea lor, din pricina sistemului de valori cu care au fost inoculați. Majoritatea cred că vor mai trăi cinci-zece ani și gata. Tocmai acest gând este cel care îi face să plece din această Viață în următorii cinci sau zece ani. Uni-Versul le respectă Credința exprimată ca Emoție, ca Gând și în Cuvinte. Nimeni nu dorește să le schimbe acestor oameni modul limitat de a percepe Viața, pentru că altfel, dacă și-ar conștientiza propriul Potențial, pensiile ar trebui să fie plătite încă multe zeci de ani, farmaciile ar da faliment, abatoarele și producătorii de chimicale folosite în agricultură și în producția farmaceutică, la fel și asta ar fi cu adevărat o mare problemă pentru societatea construită pe baza consumului tot mai mare și pe cuantificarea tuturor valorilor în bani. Dacă fiecare om ar înțelege cât de important este să-și construiască și să-și împlinească Proiectul său de Viață, atunci ar conștientiza și că Proiectul fiecăruia dintre ei este un adevărat Elixir al Sănătății, Longevității și Prosperității, în sensul cel mai larg cu putință. Ar înțelege că Viața nu se termină nici la șaizeci și cinci de ani și nici mai târziu, că este un fenomen dinamic perpetuu, că este Esența Creației, a Uni-Versului, iar El, Măria sa Uni-Versul, va investi în Viața ta atât timp și atât de mult pe cât este Dorința Ta de a împlini, de a te împlini și de a-ți trăi Măreția.

Surprinzător este faptul că există tineri, deloc puțini, care nu lucrează la propriul Proiect de Viață. Am să dau un citat foarte scurt dintr-o discuție mai veche. Cineva spunea așa: „eh, ai o viață, trăiești cât trăiești și gata... la șaizeci și cinci de ani mori...” (Va râde probabil copios de vechea-i afirmație atunci când va citi această carte). Din fericire, acea persoană și-a schimbat total Atitudinea, a renunțat la sistemul de valori inoculat și evident, în foarte scurt timp, lucrurile au luat-o în direcția corectă. Acum își trăiește și își împlinește cu succes Visul cel Nou. Este un caz fericit. Sunt mii de astfel de oameni care, focalizându-și Intenția în direcția în care doresc, obțin rezultatele pe care și le doresc. Este adevărat că mii de oameni înseamnă foarte puțin chiar și la scara unui oraș de trei milioane de locuitori. Există o mulțime de oameni care iau un start bun în direcția dorită, dar care la primele încercări consistente cedează și pornesc într-o altă direcție. De multe ori, fără nici o legătură cu Intenția inițială. Este foarte bine să experimentăm mai multe domenii în Viață, dar nu este în regulă să cedăm, să renunțăm atunci când ne aflăm „pe fundul sacului”. Poți alege un alt domeniu atunci când ești în plină Împlinire, dar nu este corect să faci asta atunci când ești jos. Suverană însă, este doar Alegerea Ta.

Experiența de a trăi un timp „pe fundul sacului” are Darul (este și acesta un Dar, la fel ca toate experiențele pe care le traversăm în Viață) de a-ți limpezi Mintea și Sufletul. De a te ajuta să îți conștientizezi greșelile. Să îți filtrezi și să îți ierarhizezi Dorințele, să-ți stabilești Prioritățile. Este până la urmă, un răgaz pe care Uni-Versul ți-l acordă pentru a te ajuta să înțelegi ce sunt și cum funcționează Legile Sale, Puterea Intenției și Energia Împlinirii. Un răgaz care te ajută să înțelegi ce Efecte poate produce Inconstanța Alegerilor. Fiind „pe fundul sacului” și pentru că mai jos de atât nu mai poți coborî, iar acolo nu poți să rămâi prea mult timp în siguranță, ai o singură alegere de făcut, să mergi doar în sus, către Împlinirea Proiectului tău și dobândirea Prosperității. Este o experiență de neuitat, dar și de... nerepetat. Foarte mulți dintre cei care au reușit în Proiectul lor, au trecut pe-acolo. Foarte mulți dintre cei pe care-i considerăm mai mult decât „oameni de succes” au avut experiența lor de a fi „pe fundul sacului”. Nici unul dintre ei nu a renunțat niciodată la Dorința de a împlini ceea ce și-a propus și în scurt timp, a reușit mai mult chiar decât se aștepta. Experiența căderii i-a întărit în Dorința lor și le-a activat Potențialități nebănuite. Este Calitatea celor care nu știu să renunțe niciodată și abordează eșecurile ca pe simple Trepte pe Calea Împlinirii. Uni-Versului îi place foarte mult această Atitudine și atunci îi premiază pe cei care o manifestă, prin Abundență și Prosperitate. Fiecare dintre noi adoptă conștient Atitudinea corectă atunci când conștientizează Legile Uni-Versului și le aplică în propria sa Viață. Legile Uni-Versului sunt de o simplitate dezarmantă în comparație cu ceea ce noi oamenii am creat în societatea noastră ca fiind legi, dogme sociale, politice, religioase, economice, norme și conveniențe de tot felul. Cine le poate ține minte măcar... ? Înțelepciunea constă în a permite Legilor Uni-Versului să lucreze în favoarea ta și a tuturor semenilor noștri precum și în favoarea tuturor celorlalte Ființe de pe Pământul Mamă, fără a încerca să te opui, fără a încerca să interpui false valori între tine și Întreg, fără a încerca să distorsionezi Firea Înconjurătoare și să fabrici, să te impui și să impui o altă Ordine a Lumii decât Firea Lucrurilor așa cum a creat-o Divinul Uni-Vers. Suferința apare în Viața noastră tocmai datorită acestei oponențe stupide pe care o manifestăm aproape toți destul de des, pe diverse paliere de Intensitate. De ce o facem? Asta este o poveste lungă despre... ego. Poți scrie câteva volume doar pe această temă.

Uni-Versul este Inteligent. El ne transmite direct, nemijlocit, permanent și la maximum de Intensitate în toate structurile noastre fizice și subtile, în Inima și în Mintea noastră, tot ceea ce ne este necesar pentru a prospera. Viața este un fenomen prosper. Apare oriunde găsește condiții favorabile. Are tendința de a ocupa Întregul Spațiu aflat la dispoziție. Avem în Interiorul nostru această tendință naturală de a fi prosperi. Nu ne poate fi luată, nu ne poate fi alterată din Exterior. Poate fi doar uitată. Putem uita cum funcționează Legile Uni-Versului în favoarea noastră, dacă ne lăsăm Mintea invadată de tot felul de sisteme de false valori ce contravin Legilor Întregului și implicit, Firii Înconjurătoare, dacă alegem un mod de Viață care aduce prejudicii celorlalte Ființe de pe Pământ, dacă ne otrăvim Trupul cu alimente procesate și chimizate în loc să ne sporim Energia Vitală și să ne regenerăm permanent toate Structurile, doar cu Hrană Naturală, cu Hrană Vie. Prosperitatea noastră este dovada pe care o aducem în fața Uni-Versului, că ne-am ridicat privirea din țărână și că privim cu Demnitate și Iubire către Stele. Că am înțeles care este Menirea și Rostul nostru Aici, Acum, în această Viață, dăruită nouă de Uni-Versul Creator. O Viață Prosperă la Pieptul Mamei Pământ.

Autor: Paul Buică 

Foto: https://pixabay.com/

Comentarii

Cele mai citite articole:

Cu sau fără noi..

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară