Resurse Intangibile


Una dintre Resursele Intangibile de Putere prin care România și Națiunea Română vor renaște, este Inventica, capacitatea uriașă a Neamului Românesc de a născoci. Alte Resurse Intangibile de Putere sunt: Limba Română în Ființa căreia este păstrată Moștenirea de Cunoaștere și de Înțelepciune codată în Cuvântul Rostit și în Alcătuirea Literelor și a Cuvintelor, Cărțile de Înțelepciune cusute în Simboluri pe Portul Național, cioplite în Lemn și în Piatră, pictate pe Lutul Ceramicii, Calea-în-Dar sau Calendarul Sacru al Sarmisegetuzei, Tainele Kogaionului, Focul cel Viu și Veșnic al Izvorului Neamului și Iubirea de Neam și de Țară. Toate acestea se află înscrise cu Văpaia Puterii Vieții, în Inima fiecărei Femei și a fiecărui Bărbat al Neamului Românesc. O vreme le-am uitat sau nu am știut cum să le aducem în Mintea noastră și cum să facem, ca aceste Resurse Intangibile să ne aducă Folos în Viețile noastre. Nu ne-am învățat Pruncuțele și Pruncii de existența acestor Izvoare de Abundență, de Prosperitate, de Pace și de Bucurie. Nu ne-a împiedicat nimeni și nimic să descoperim în Interiorul nostru și pretutindeni în jurul nostru, Moștenirea Neamului, să o înțelegem și să o folosim, să o dăruim la rândul nostru Urmașilor noștri întru Folosință, întru Îmbogățire și întru Dăinuire. Dacă vrem mai mult decât să supraviețuim cu greu de pe o zi pe alta în această lume ca Neam și ca Țară și să ne re-Ridicăm cu Demnitate și cu Onoare, este bine pentru noi și pentru cei ce vor veni, să ne schimbăm în totalitate Atitudinea și să lăsăm să izvorască din Inima, din Sufletul și din Mintea fiecăreia și a fiecăruia dintre noi, Puterea aceasta Unică pe care o purtăm de zeci de milenii în Interiorul nostru.

Inventica, așa cum am afirmat, este una dintre Resursele Intangibile de Putere ale Neamului Românesc. În fiecare an, Inventatorii Români „recoltează” zeci de Medalii și de Mențiuni la concursurile și în expozițiile naționale și internaționale de Inventică. Inventatorii Români sunt căutați de Universități și de Companii străine pentru a lucra în Folosul acelora. Li se promit sume mari de bani și condiții foarte bune de lucru, așa cum este Firesc. Unii acceptă ofertele și pleacă pentru o perioadă sau pentru totdeauna din România. Alții însă, nu acceptă să-și vândă Invențiile și afirmă cu Demnitate, că nu le vor vinde niciodată pentru că acele Invenții ce le aparțin, aparțin deopotrivă României și Întregii Națiuni Române. Acești Oameni vor să își pună în practică Invențiile în România și tot Profitul realizat din Aplicațiile Tehnologice inventate de ei, să aducă profit României și Națiunii Române. Statul Român actual și nu doar cel actual, ci și cel de dinainte de cel de al doilea război mondial, nu este interesat absolut deloc de Inventatorii Români și de Invențiile acestora. De aceea foarte mulți Inventatori Români au părăsit și atunci, România. Statul Român preferă să importe totul în loc să dezvolte Producția Românească, preferă să vândă tot ce are România în loc să dezvolte Tehnologiile Românești inventate de Români, Tehnologii care sunt cu mult mai eficiente decât cele importate. Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a eliberat zeci de mii de Brevete de Invenție, dar aproape niciunul din Factorii Decidenți din România nu sunt interesați de aplicarea Invențiilor Românești cu toate că dezvoltarea Aplicațiilor acestor Invenții ar aduce în fiecare an României zeci de miliarde de euro, așa cum, de exemplu, este cazul Invențiilor Domnului Iulian Horneț. De ce procedează astfel cei care spun că se ocupă de Bunul Mers al Țării...!? Nu așteaptă nimeni un răspuns care nu va veni niciodată.

Ne văicărim că am acumulat o datorie externă uriașă, o datorie externă inutilă, creată artificial pentru a slăbi din toate încheieturile România, în condițiile în care România este o Țară Bogată atât în Resurse Intangibile cât și în Resurse Naturale. Am fi putut fi una dintre cele mai bogate Țări din Europa, am fi putut fi o Țară Tehnologică și Spirituală, o Țară cu un nivel foarte înalt de Trai și de Conștiință, o Țară cu o Producție axată pe realizarea unor Produse de Înaltă Calitate și cu o Cultură a Muncii în Folosul Națiunii Române și a României. Am fi putut fi, dar nu suntem și, pentru că Acum, ne aflăm pe marginea prăpastiei extincției ca Neam și a dispariției ca Țară, nu putem să învinovățim pe nimeni și nici nu ar fi drept să aruncăm cu pietre în oamenii care au ales să se îndeletnicească într-un fel personal cu politica și cu economia. Nu ar fi drept nici să aruncăm cu pietre unii în alții, pentru că aproape nimeni dintre noi nu a dorit să schimbe Calea pe care am pășit și pe care pășim și acum, de treizeci de ani încoace. Nu este drept nici să ne auto-învinovățim pentru somnul profund în care ne-am cufundat imediat după 1989. De ce nu ne-am trezit, de ce nu ne-am deșteptat, de ce ne complăcem și acum într-o amară lentoare aducătoare de moarte, de ce nu deschidem Ochii Spiritului...? Ne-am tăiat singuri Ramura Sufletească pe care am crescut și ne-am prăbușit în Abisul ne-Științei pierzând Legătura cu Inima noastră, cu Izvorul Focului cel Viu și Veșnic al Neamului Românesc, cel din care ne-am Întrupat. Acum, aproape pe fundul gropii fiind, am început să înțelegem, că singura Cale de a urca către Inima noastră și de a reface Legătura cu Sursa Iubirii de Neam și de Țară, este doar în Puterea fiecăreia și a fiecăruia dintre noi și că nimeni altcineva nu ne va ajuta, pentru că nimeni nu are interesul ca noi să Renaștem și să Reconstruim România. Depinde doar de noi ce va urma. 

Pe Calea Renașterii nu este loc de văicăreli, de învinuiri, de judecare, de răzbunări. Pe Calea aceasta pot păși doar Românii cu Lumină în Inimi, cu Cunoaștere și cu Înțelepciune, cu Încredere în Suflete, cu Determinare, cu Demnitate, cu Onoare și cu Puterea pe care ți-o dăruiește în fiecare clipă, Iubirea de Neam și de Țară. Cei care ne-au vrăjmășit și care încă ne vrăjmășesc sunt doar o pâclă ce nu ne poate acoperi Lumina Inimilor. Să nu ne mai pierdem vremea cu trădătorii de Neam și de Țară și cu alții de aiurea care vor doar să ne tâlhărească Resursele Naturale. Pentru ce să ne risipim fără Rost, Energia Interioară? Treburile Românilor sunt Renașterea Neamului și Reconstruirea României. Avem toate Resursele Intangibile de Putere pentru a ne împlini această Menire.

Comentarii

Cele mai citite articole:

Cu sau fără noi..

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară