Împreună




Toți, Împreună, Femei și Bărbați ai României, formăm Națiunea Română. Suntem diferiți ca înfățișare, ne înveșmântăm diferit în Port și în Cuvânt, în Înfăptuiri și în Simțiri, în Gândire și în Rostire, în Graiuri și în Înfăptuiri. Cunoașterea pe care a dobândit-o fiecare dintre noi, fie pe Cale Directă, Verticală, prin Intuiție, fie pe Calea Orizontală a Îmbogățirii Cunoașterii, prin Studiu, fie pe Calea Stră-Moșească, prin Pilde, Proverbe, Zicători, Povețe și prin Legile Frumoase ale Înaintașilor noștri, fie prin toate aceste Căi ale Devenirii, ne face să părem a fi diferiți atunci când alunecăm în Uitarea de Sine, atunci nu știm, nu înțelegem, nu conștientizăm, atunci când respingem din neștiință, Adevărul ce rostește, că Totul se află în Inima, în Sufletul, în Mintea Profundă și în Alcătuirile Nevăzute ale Trupului fiecăreia și a fiecăruia dintre noi. 

Cunoașterea și Înțelepciunea fiecăreia și a fiecăruia dintre noi, ne face să părem separați și, astfel, suntem separabili, atunci când ne lăsăm prinși în năvoadele hipnotizante ale dezbinării pe felurite criterii absurde, atunci când uităm, că Pruncuță și Prunc, că Soră și Frate, că Mamă și Tată, că Bunică și Bunic, suntem cu toții, Manifestări ale Ființei Unice. Ura, violența verbală și fizică, invidia, competiția tuturor cu toți, divizarea pe criterii de Inteligență, de poziție socială, de vârstă, de locul în care s-a născut fiecare, de alegerile pe care le face fiecare pentru Viața sa, de felul în care se îmbracă, de pătura socială din care face parte, de poziția socială pe care a dobândit-o într-un fel sau în altul, de opțiunile sale politice, religioase, de numărul de cifre ale conturilor din bănci, de țările pe care le-a vizitat, de cele în care s-a stabilit sau doar muncește, de ceea ce mănâncă, de obiceiurile de Viață, de profesiunea sau de meșteșugul pe care îl practică, de preocupările și de îndeletnicirile pe care le are, de pasiunile sale, de muzica pe care o ascultă, de mașina pe care o conduce, de proprietățile pe care le are, de limbile pe care le vorbește și de felul în care le vorbește, de casa în care locuiește... este o listă cu neputință de cuprins. 

Criteriile de împărțire și de separare cu care sunt judecați Românii de către Români, etichetarea, desconsiderarea ori falsa prețuire, ironizarea ori ridicarea osanalelor unora sau altora, în funcție de orientarea politică, religioasă ori de orânduirea socială pentru care optează, jignirea ori slugărnicia, toate acestea și încă multe altele, aduc Fărâmițarea Unității și Unicității Ființei Naționale. Sclavia judecării Semenilor, este cea mai de jos treaptă a Atitudinii unui om. Această sclavie a judecării Semenilor, această azvârlire de pietre și de cuvinte de ocară împotriva Surorilor și Fraților, anulează orice urmă de Demnitate din om, iar un om lipsit de Demnitate și de Onoare, este doar un sclav al propriei ne-Științe, ne-Înțelegeri ne-Înțelepciuni. 

O Națiune dezbinată în Ființa căreia Surori și Frați se asmut unii împotriva altora, în care se formează haite pe criterii de forță și de apartenență la o categorie socială sau la alta, la o categorie economică sau la alta, la o poziție socială sau la alta, la o religie sau la alta și se năpustesc cu furie, cu inconștiență, cu ură, asupra altor categorii sociale asemeni sălbaticilor, este o Națiune aflată în suferință, o Națiune care va pieri dacă nu se va trezi, dacă nu va mai găsi resurse în Fiicele și în Fiii săi, să renască. Națiunile s-au format în mii și mii de ani și sunt astăzi în primejdia de a pieri în doar câțiva ani. Suferințele lor au început atunci când a apărut cel dintâi trădător de Neam și de Țară în sânul fiecăreia dintre ele. 

Națiunea Română are în Moștenirea Sa, Înțelepciunea Ființării Împreună cu Iubire, acea Ființare, Unica Ființare care îi este Izvor de Putere Infinită, de Dăinuire, de Armonie, de Prosperitate, de Pace și de Bucurie. Putem renaște ca Oameni și ca Țară, doar Împreună. Putem să ne Reconstruim România, doar Împreună. Putem să redeșteptăm Ființa Națională doar Împreună, pentru că doar Împreună suntem Puternici și Invincibili prin Cunoaștere, prin Înțelepciune, prin Iubire. Ființarea Împreună este o Alegere a fiecăreia și a fiecăruia dintre noi. Toată Puterea Infinitului se află în noi. Depinde doar de noi dacă alegem să o manifestăm sau să continuăm să ne lăsăm dezbinați pe tot felul de criterii absurde, făcute pentru a ne duce către extincție ca Națiune și ca Țară, ca Limbă și Cultură, ca Moștenire și ca Adevăr.



Comentarii

Cele mai citite articole:

Cu sau fără noi..

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară