„Cartea de Porţelan”





Despre carte:

Autorul Paul Buică dăruiește cititorilor săi și iubitorilor de povești, mari și mici, prima poveste din o serie de 99 de Povești Pelasge. Este o Colecție de povești cu putere de transmitere a mesajului Ancestral dăruit de Stră-Moșii noștri Pelasgii.
„Teodora, Fiica Primelor Raze” este prima poveste din Colecția 99 de Povești Pelasge

Fragmente din povestea „Cartea de Porţelan” 

„A fost odată ca niciodată o lume minunată în Chip și în Ființă, o lume plină de Bucurie, de Înfăptuire, de Abundență, de Armonie și de Iubire, că de nu ar fi fost, nici nu am fi putut primi astăzi în Dar de la Stră-Moșii noștri Pelasgi această minunată poveste a Teodorei. A fost odată ca niciodată, un timp în care Întreg Pământul era o uriașă Grădină în care oamenii trăiau în Deplină Armonie și se bucurau împreună în fiecare dimineață de primele Raze ale Soarelui. A fost un timp în care toate Ființele Pământului trăiau în Bucurie fără a ști ce este teama, îngrijorarea sau...”


„În acel timp minunat și înfloritor, trăia un om ce își dorea mai mult ca orice altceva, să dobândească o Cunoaștere mai mare decât cea a Înțelepților și decât cea a Zeilor, dacă s-ar putea. Dorința asta ar fi fost cum nu se poate mai potrivită pentru el și l-ar fi apropiat de dobândirea Înțelepciunii și poate a Înveșnicirii în Trup, dacă nu ar fi fost rodul otrăvit al trufiei sale nemăsurate și dacă ar fi cerut, așa cum ar fi fost firesc, îndrumare de la cei pe care dorea să-i depășească în Cunoaștere. Toți Înțelepții acelor timpuri, toate Zeițele și toți Zeii erau bucuroși atunci când oamenii veneau să le ceară Cuvinte de Folosință, Îndrumare sau atunci când doreau să fie primiți ca Ucenici ai Luminii....

„„El credea că nu există nici o legătură între ceea ce făcea cu mâinile sale în Brutărie și ceea ce gândea, ceea ce-și dorea și ceea ce trăia în Mintea sa și în Sufletul său....”
 ∴

Comentarii

Cele mai citite articole:

Cu sau fără noi..

Vezi-ți de treaba ta!

Disciplina Interioară